BIO program

Pomen ohranjanja okolja je za nas močno vodilo pri vsakem početju. Okoljski pogled vključujemo v razvoj in proizvodnjo vseh naših izdelkov. A poleg tega smo razvili še našo izvirno posebno linijo  okolju prijaznih biološko razgradljivih izdelkov, ki jo predstavljamo pod blagovno znamko PLANTIES.

Naravno idealni

V skupini Planties se nahajajo izdelki, ki se po kakovosti in videzu ne ločijo od navadnih plastičnih. Različni pa so  na ravni sestave – vsi proizvodi Planties so izdelani na rastlinski osnovi. Sicer pa lahko po  lastnostih nadomestijo večino sodobnih plastičnih pakirnih materialov.

Pristna sestava

Surovino za naše biološko razgradljive polimere predstavlja material PLA iz obnovljivih virov, kot so koruza, pšenica, soja, krompir in palmovo olje. Osnovni material izdelkov Planties tako predstavljajo snovi, s katerimi se prehranjujejo mikroorganizmi.

Biološko razgradljivi in reciklirani

V primernih pogojih izdelki Planties razpadejo v času 6–12 tednov. Pogoji za to so dovolj visoka temperatura, pristnost vlage in mikroorganizmov, ki jih najlažje vzpostavimo v kompostniku. Če kateri od navedenih pogojev ni izpolnjen, je razgradnja onemogočena ali vsaj upočasnjena. Tako lahko nadziramo primerni čas in mesto razgradnje.

Po drugi strani tudi material Planties lahko recikliramo enako kot konvencionalne plastične materiale.

Material, uporabljen za izdelavo mrež Planties , izpolnjuje vse pogoje ter je bil nagrajen s certifikatom in pravico do uporabe mednarodno priznanega logotipa European Bioplastic.